Indlæser Begivenheder

« All Events

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Søren Manscher

26 november // 20:00

- DKK 75

Søren Manscher udgiver sit andet album den 18. marts. Med det markerer han et stærkt musikalsk ståsted med sange fra virkeligheden fortalt med en stemme, der på én gang er ligetil og poetisk.
Flere af sangene er blevet til i samarbejde med andre – bl.a. Teitur og GRETA.

Den Stærke Sol rummer 10 sange, hvoraf nogle er skrevet på Færøerne, nogle i samarbejde med Teitur og nogle fra et hjemligt vindue. Sangene er præget af den tid vi har levet i – de søger en ro og en pagt med stilstanden, selvransagelsen og tilvænningen til en ny virkelighed.

Tre singler er sendt af sted forud for Den Stærke Sol. Alle tre stærke popmelodier med en tydelig Manschersk signatur. Søren Manscher skynder sig ikke, hverken i sine melodier eller sine tekster. Uanset om tempoet skrues op eller ned er der en ro i hans vokal og fortællerstemme, som undersøger helt grundlæggende følelser gennem historier fra et genkendeligt liv.

De første to singler lagde ud med omkvædsbårne indiepop-stemninger og titler – Det Gode Menneske og Jeg Ønsker Dig Et Godt Liv – som giver et godt praj om den søgen, der ligger som en understrøm albummets sange; et ønske om at acceptere og forstå både sig selv og sine medmennesker.
Den proces antager mange skikkelser på Den Stærke Sol. I titelnummeret får vi et stærkt personligt indblik i Sørens relation til sin farmor – og igennem hende til hans afdøde farfar. ”Vi har så mange mennesker omkring os, selv i familien, som vi måske kommer til at glemme ikke bare er ”rekvisitter” i vores liv. Jeg nåede ikke at lære min farfar at kende, men jeg nåede heldigvis at lære min farmor lidt at kende, inden hun gik bort – altså at få spurgt og lyttet til hendes historie. Den der interesse for vores medmennesker generelt er så vigtig, hvis vi gerne vil forstå hinanden – og vel også os selv”, fortæller Søren.

Albummets fokustrack Jeg Har Rødder, Du Har Vinger er lys og enkel i sin tone, og ligesom Den Stærke Sol er den skrevet på Færøerne. Hvor singlen Jeg Ønsker Dig et Godt Liv tager os med ind i den forståelse af hinanden, der først bundfælder sig lang tid efter en brudt relation, så søger Jeg Har Rødder, Du Har Vinger at finde den accept midt i forholdet.
”Vi er forskellige, og det er okay. Den accept fylder meget i teksterne på albummet. Musikalsk er albummet også et udtryk for, at jeg har accepteret mit eget musikalske ståsted. Hvor jeg før måske har søgt det mere eksperimenterende, mere artsy og dyrket alter egoer, så er det her album en tilbagevenden til håndværket, til guitaren og det jeg er god til – og glad for”.

Søren Manscher gjorde sig første gang bemærket i 2019 med debutalbummet Det er balancerne, der holder sammen på det hele, som fik stor opbakning hos bl.a. Politiken og DR P4. I 2020 kom den mere eksperimenterende EP Ø og i 2021 har singlerne Det Gode Menneske og Jeg Ønsker Dig et Godt Liv givet os de første indblik i Sørens nye sange.

Sideløbende med udgivelserne har Søren spillet flere livejobs end de fleste i de seneste coronainficerede år. Med en lang række have- og stuekoncerter herhjemme og koncerter i både Norge og på Færøerne det seneste år, har han fundet mange alternative veje til livescener og publikum.

Den sidste singleforløber for Den Stærke Sol kommer 25. februar; Vi Samles i Lergravsparken. Melodien er skrevet af GRETA og den kommer med en let flower power vibe og en underholdende observation af de mennesker, der på en dag under coronapandemien var taget i Lergravsparken med hver sit formål eller mangel på samme. En kærlighedserklæring til tilfældighedernes meningsløshed.

Arrangøren oplyser
Dørene åbnes kl 19:00

Detaljer

Dato:
26 november
Tidspunkt:
20:00
Pris:
DKK 75
Hjemmeside:
Køb Billet

Sted

Walthers Musikcafé
Adelgade 125
Skanderborg, 8660 DK
+ Google Maps

Detaljer

Dato:
26 november
Tidspunkt:
20:00
Pris:
DKK 75
Hjemmeside:
Køb Billet

Sted

Walthers Musikcafé
Adelgade 125
Skanderborg, 8660 DK
+ Google Maps