Indlæser Begivenheder

« All Events

Lysdal trio med Kähne og Bruland

12 januar // 20:00 - 23:00

- Gratis

Jens Lysdal er en engageret, nysgerrig og kvalitetsbevidst herre, der altid har sagt og gjort hvad der passede ham – i livet, som på scenen. Det kan både høres og mærkes i musikken og i de stærke, vedkommende tekster.
Og med sit første danske solo-udspil EP’en “Landet” (2016), giver teksterne på modersmålet ham nye og yderligere muligheder for humor, holdninger og sproglige nuancer.

Genre-mæssigt minder hans musik måske mest om det svenske band Bo Kaspers Orkester – på den måde at “musikalske kasser” heller ikke er noget HAN bekymrer sig om.
Han skifter frit og ubesværet fra roots til vals og videre til pop, alt efter hvad sangen og historien nu har bedst af. Og med den klasse musikere han altid omgiver sig med, er det en oplevelse i sig selv at være passager på de velartikulerede musikalske rejser gennem mange inspirerende landskaber. Selv er han af både danske og udenlandske anmeldere blevet kaldt “én af Skandinaviens bedste guitarister”

Hans rustne ro i stemmen er rar, rå og relevant, og sammen med det overlegne og berømmede guitarspil, stadig i forgrunden. Udover at være blevet skamrost af anmeldere for sin musik og sin sang, har adskillige af dem også kaldt ham “en af Skandinaviens bedste guitarister”. Og hans overlegne instrumentale niveau gør hans koncerter til noget særligt, hvor fokus mellem sangene og det instrumentale på dynamisk vis veksler og forstærker hinanden.

Koncerterne er som altid fyldt med skæve indfald, spilleglæde og god og humoristisk kontakt mellem musikerne og med publikum, men måske først og fremmest et nærvær og en intensitet, der ikke lader nogen gå uberørte hjem. Fordi han selv er så meget til stede, drages man som tilhører med og ind i musikken og historierne.

Han har fået sine sange nomineret til en amerikansk Grammy, sit album “Easy Heart” nomineret til “Bedste folk album” i Tyskland.
Hans musik optræder i en lang række prisbelønnede film og TV-produktioner, bl.a. fra debut-albummet “A matter of time” som pressen kaldte “ét af nyere dansk pop-histories mest helstøbte værker”.

Med på scenen har han to garvede spillemænd som han jævnligt har optrådt med de sidste
15 år:

Jon Bruland (bas, kor) tilhører den absolutte top i det danske bas-landskab. Han har bl.a. stået bag navne som Anne Linnet, Poul Krebs, Dr. Hook, Det Brune Punktum, Kaspar Winding, Alberte, Burning Red Ivanhoe m.fl.

Andreas Käehne (guitarer og pedalsteel).
En af landets bedste pedal-steel guitarister der bl.a. spiller med Hush, Søs Fenger, Tue West og Henning Stærk
– – – – – –

Anmeldelser (LIVE)

“En række magiske musikalske passager hvor bandet nærmest forvandlede sig til én organisme der spillede soli og gav plads til hinanden, uden at det blev til en ustruktureret jam session.
“Der ingen tvivl om at sangskriver og band har fundet en rigtig god måde at berige hinandens udtryk på, og at Jens Lysdal virkelig har fundet et band der kan følge ham på hans rejse rundt i alverdens stilarter”
GAFFA

Lysdal er i en klasse for sig i Danmark. Begavede danske tekster pakket ind i sjælfuld, amerikansk singer-songwriter-tradition fås ikke bedre end med ham. Udover sangenes individuelle kvaliteter lagde jeg også mærke til med hvilken lethed, musikerne gik ind i sangene og tilførte deres personlighed; det var ikke bare Lysdal med backing. En ubetinget fornøjelse!”
JAZZ SPECIAL

Anmeldelser – øvrige

“Virtuos guitarist… vedkommende sangskriver… Knopfler
elegance… vibrerende á la Tom Waits”
JYLLANDS-POSTEN

“Dansk perfektionist á la Clapton, Knopfler og Cale”, “Alt er arrangeret ned til den
mindste detalje, men alligevel lever livsglæden og eftertænksomheden i hver en forførende detalje”.
B.T.

“En respektindgydende besætning og et kantet, solidt, gennemført folk- og
countryalbum”
GAFFA

“Dette kunne blive Lysdal’s internationale gennembrud. For EASY HEART er
intet mindre end et pragt-album. Lysdal er først og fremmest en vanvittigt god
guitarist – han hører til blandt de ti bedste i Skandinavien.
HEAVEN (Holland)

“En finger-picking mester. Man kan høre og føle hvordan teknisk kunnen på et instrument – gennem følelser – bliver transformeret til en musikalsk oplevelse”
CONCERTO – (Østrig)

“Tilhængere af fænomenal slide-guitar spil, må også høre instrumentalnummeret “Sliding” der har atmsfære som selveste Ry Cooder”
WASSER-PRAWDA (Tyskland)

Detaljer

Dato:
12 januar
Tidspunkt:
20:00 - 23:00
Pris:
Gratis
Hjemmeside:
https://www.walthersmusikcafe.dk/

Detaljer

Dato:
12 januar
Tidspunkt:
20:00 - 23:00
Pris:
Gratis
Hjemmeside:
https://www.walthersmusikcafe.dk/